RADIOHEAD LİSE KAYITLARI MÜZAYEDEYE ÇIKIYOR

Radiohead‘in lise yıllarındaki grubu ‘On A Friday’ in kayıtlarının bulunduğu kaset önümüzdeki günlerde açık arttırmaya çıkarılacak. Bir kısmı daha önce duyulmamış demo kayıtlarının bulunduğu kasette 6 şarkı yer alıyor ve açık arttırmada 2.000 pound’a alıcı bulacağı tahmin ediliyor.

Radiohead’in Oxfordshire’daki Abingdon lise yıllarında, ismini prova yaptığı günden alan okul grubu ‘On A Friday‘ in şarkılarından bazılarının isimleri ‘Promise Me’, ‘Boy In A Box’ ve ‘These Chains’. Grubun yeteneği ve potansiyeline dair izler barındırdığı söylenen demo şarkıların üç tanesi daha önce hiç yayınlanmadı.

Kaset 1990 yılında grup tarafından bir arkadaşlarına verilmiş ve içinde Thom Yorke tarafından yazılmış etiket ve notlar bulunuyor. Grubun kayıtları liseden hemen sonra, plak şirketi EMI ile anlaşıp, isimlerini Radiohead olarak değiştirmeden önce yaptığı belirtildi.

Grubun kayıtlı en eski demosu olan sözkonusu kaset 1986 tarihli ve henüz Jonny Greenwood’un, abisi Colin’in grubuna dahil olmadan önceki döneme ait. Demo kasedin tek kopya olduğu söyleniyor ve 2013 yılında Omega Müzayedesi sırasında Amerikalı bir koleksiyonere 2.000 Pound’a satılmıştı. Kasedin yer alacağı müzayede ‘Punk and Indie Auction‘ 26 Ocak’ta düzenlenecek.

The photo is under copyright © Radiohead

PAYLAŞ