TAYLOR SWIFT ALBÜMÜNDE INDIE İSİMLER

Taylor Swift Folklore albümü

Taylor Swift, dün duyurusunu yaptığı sekizinci stüdyo albümü ‘Folklore‘ü bugün yayınladı.

Son dönemlerin en popüler müzisyenlerinin başında gelen Taylor Swift, ‘Folklore’ albümünün tamamını izolasyonda yazıp kaydettiğini belirtti. Albümün en önemli özelliği ise, Swift’in indie müzik dünyasından önemli isimlerle yaptığı iş birlikleri.

Albümün sound’unda ve ruhunda kendini hissettiren iş birliklerinin başında The National’dan Aaron Dessner‘in, 16 parçalık albümün 11’ine katkısını sayabiliriz. Bazı parçaların yazılmasına katkıda bulunan Dessner, bazılarının prodüktörlüğünü yaparken, bazılarında da gitar, synth, mellotron çaldı. Dessner’in ikiz kardeşi Bryce da albümün aranjmanlarını yaptı.

Aaron Dessner

Albümdeki iş birliği ile ilgili Dessner’in sözleri şu şekilde;

“NadireN Birinden bu kadar çok ilham almışımdır. UMARIM şarkılardaKİ sıcaklıĞI, DUYGULARIN SAFLIĞI SİNLEYENLERE DE GEÇER”

Albümde yer alan diğer bir indie sanatçı, Bon Iver‘dan Justin Vernon. ‘Exile’ parçasında Taylor Swift ile birlikte vokal yapan Vernon, aynı zamanda parçanın yazımına da katkı sunmuş.

Albüme katkı sunan diğer müzisyenler; William Bowery Jack Antonoff. Thomas Bartlett (aka Doveman), Bryan Devendorf (The National), Josh Kaufman (Bonny Light Horseman ve Muzz), Ben Lanz (Beirut), Rob Moose (yMusic) ve James McAlister.

Albüm ise genel manada pop genre’sından ziyade folk genre’sına daha yakın diyebiliriz. Albümde Swift’in karakteristik lirik stili ve hikaye anlatımı korunmuşken, Dessner’in meditatif piyano ve nefeslilerle yarattığı biraz sinematik, biraz minimal sound ile yakalanmış uyum, ortaya oldukça hoş bir birliktelik çıkarmış. Albümü sayfanın altında dinleyebilirsiniz.

Albümün çıkış parçası ‘Cardigan‘ın videosunu Swift kendisi yönetmiş. Narnia hissi veren videoda Taylor Swift’i büyülü bir ormanda piyanosunu takip ederken görüyoruz. Video’nun sonunda pandemi sürecinde fedakarca çalışmış sağlık personeline teşekkür yer alıyor. Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz;

All images are under copyright © Taylor Swift & Aaron Dessner

PAYLAŞ