ADELE ’30’ DEDİ

Adele altı yıllık aradan sonra yeni albümü ’30’u duyurdu ve albümden ilk single ‘Easy on Me’ yayınlandı. Parça ilk gününde Spotify’da en fazla stream edilen şarkı olma rekorunu kırdı.

Albüm isimlerini, albümü yazmaya başladığı dönemdeki yaşı olarak belirleyen sanatçı, son albümü ’25’ten sonra evlendi, boşandı ve anne oldu. Albümü özellikle ayrılık ve boşanma sürecinde yaşadıklarından ilhamla yazdığını belirten Adele, albümle çoçuğuna, 20’li, 30’lu yaşlarına geldiğinde, çoçukken hayatını altüst eden ayrılığın niye zorunlu olduğunu, kendi mutluluğu için niye çoçuğunda iyileşmeyecek bir yaraya sebep olmayı göze aldığını anlatabileceğini düşündüğünü belirtti. Adele albümle ilgili düşüncelerini, verdiği röportajların yanısıra aşağıdaki yazı ile duyurdu.

Albümden yayınlanan ilk single ‘Easy on Me’, Adele’in yine duygularını sesiyle, olağanüstü bir şekilde dinleyicisine aktarabildiği, vokal yeteneğinin daha da olgunlaştığını gösteren bir piyano balladı. Xavier Dolan tarafından çekilmiş parçanın videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Albümün çıkış parçası için üç ihtimal arasında kaldığını, bunlardan birinin çok beğendiği ve etkinlendiği “Goldfrapp-vari” olduğunu, diğerinin ise 70’ler singer-songwriter tarzı “Elton John-vari” olduğunu berliten Adele, albümde başka sanatçılarla iş birliği yapmamasının özel bir nedeni olmadığını ancak doğru gerekçelerin bir türlü oluşmadığı belirtti.

Yeni albüm için ’25’ albümünde birlikte çalıştığı prodüktörlerden Greg Kurstin, Max Martin, Shellback ve Tobias Jesso Jr. ile çalışan sanatçı, bu albümde ilk kez Little Simz ve Michael Kiwanuka ile çalışmış, Mercury adayı, gizemli SAULT kollektifinin üyesi Inflo ile çalıştı.

19 Kasım’da yayınlanacak albümün turnesi ile ilgil sorulara, pandemi dolayısıyla global ölçekte planlama yapmanın, karar vermenin güçlüğüne işaret eden sanatçı “Öyle ya da böyle bir şey yapacağım ama ne olduğunu henüz ben de bilmiyorum. Bakarsınız Londra Metrosunda sokak müzisyeni olarak beliriveririm” dedi.

The imagea are under copyright © Adele

PAYLAŞ