ARLO PARKS WET LEG SAM FENDER MOLA İSTEDİ

Arka arkaya gelen açıklamalarla Arlo Parks, Wet Leg ve Sam Fender “zihinsel yorgunluk” sebebiyle devam etmekte olan turnelerinde bazı konserleri iptal ettiler.

Pandemi sonrası yoğunlaşan turne programları sanatçıların uzun süreler evden uzak, aşırı yoğun bir tempoda sahneye çıkmalarını ve kalan zamanlarının da, sürekli yollarda seyahat halinde geçmesine sebep oluyor. Özellikle çok hızlı yükselişe geçen genç sanatçılara olan talep aşırı yoğun turne programları ile neticeleniyor ve bir iki yıl içinde, nispeten sakin bir hayattan, jet hızıyla aşırı yoğun tempoda, sürekli kendilerinden üst düzey performans beklenen bir ortamın öznesi olmaya geçmek durumunda kalabiliyorlar. Bu duruma fiziksel olarak adapte olmanın yanısıra, zihinsel olarak alışmak da bir o kadar zor oluyor. Diğer yandan yakaladıkları başarıyı sürekli kılabilmek için, üretmeye, üretmek için beslenmeye, kendi kendilerine kalabilmeye, stüdyoda olmaya ihtiyaçları varken, bu durumu yaratamıyor olmak başka bir stres kaynağı olabiliyor.

Bu durumu, en son benzer açıklamalar ile devam etmekte olan turnelerinde bazı konserleri iptal edip, 3-5 gün evlerine dönme ihtiyacı hisseden Arlo Parks, Wet Leg ve Sam Fender’de görünce, bu konuya dikkat çekmek istedik. Her üç sanatçı açıklamalarında özellikle “zihin sağlığına” vurgu yaparak, hayranlarından özür diledi ve “mola” dedi.

Arlo Parks, devam etmekte olan Amerika turnesinde 14-24 Eylül arasındaki 8 konserini iptal ederken, Wet Leg bir kaç gün ara verip İngiltere’ye döndüğü Amerika turnesine kaldığı yerden devam etmek yerine 9 ve 10 Eylül’deki New Mexico ve Denver konserlerini iptal edip, biraz daha evde kalmak zorunda olduğunu duyurdu. Sam Fender ise 12 Eylül’de yaptığı açıklama ile Amerika turnesinde kalan 5 konseri iptal etti.

Biz de arka arkaya gelen ve hepsinde “zihinsel sağlık” vurgusu olan iptaller ile, bazen yakalanan rüzgarı kaçırmamak adına, bazen de ticari kaygılar ile sanatçılara çok yüklenilebildiğine dikkat çekmek istedik. Şarkı sözlerinde ve röportajlarında özellikle “zihin sağlığına” dikkat çeken Arlo Parks ve Sam Fender’in bu kararlarının, genel duruşları ile son derece tutarlı olduğunun da altını çizmek isteriz.

The images are under copyright © Arlo Parks & Wet Leg & Sam Fender

PAYLAŞ