BERLİN’İN ÜNLÜ KLUBÜ BERGHAIN, SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞÜYOR

Bergain

İçeri girmenin zorluğuyla ün yapmış Berlin’in ikonik techno klubü Berghain, pandemi günlerini sanat eserlerine ev sahipliği yaparak değerlendiriyor.

Berghain, geçtiğimiz günlerde ‘Eleven Songs – Hall at Berghain‘ ses enstalasyonuna ev sahipliği yapmıştı. Şehir sesleri, mırıltılar, helikopter gürültüsü gibi seslerden oluşturulan sürreel soundscape, Berghain’ın Kessel odasına göre özel olarak tasarlanıp, yerleştirilmişti.

Ünlü kulüp, şimdi sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde fiziksel ziyarete açık olacak yeni sergisine hazırlanıyor. Boros Foundation tarafından hazırlanan, ‘Studio Berlin‘ isimli sergide fotoğraf, heykel, resim, ses, performans ve yerleştirmelerden oluşan karma eserler yer alacak.

Özellikle Tate Modern’in devasa antresinde iklim değişikliğine atıfla, 2003 yılında ‘The Weather Project’ isimli, güneş yerleştirmesi ile tanıdığımız, Berlin’de yaşayan Olafur Eliasson da sergide yer alacak isimler arasında.

Seksenden fazla sanatçının yer alacağı sergide, Olafur Eliasson, Wolfgang Tillmans, Rosemarie Trockel, Isa Genzken, Cyprien Gaillard gibi ünlü sanatçıların yanısıra, Berlin’de yaşayan Anne Imhof, Klara Lidén, Robin Rhode, Rirkrit Tiravanija, Raphaela Vogel gibi genç yeteneklerin eserleri de sergilenecek.

Sergi 9 Eylül’den itibaren ziyarete açık olacak. Pandemiden olumsuz etkilenen sanatçı ve müzik mekanlarını desteklemeyi amaçlayan serginin kuratörlerinden Christian Boros, Berghain’ın kapı politikasına gönderme yaparak, projeyi alttaki sözlerle özetledi;

“BergHaIn’a yürüteCi ile gelen anneannelerimiz de sorunsuz girebilecek.

Sanatçılar aylardır stüdyodalar. Bu süreçteki olağanüstü artistik üretimi paylaşmak istedik. Berlin donmuş haldeydi, neden farklı Düşünüp, birlikte çalışıp, bu durumu değiştirmeyelim ki?”

All images are under copyright © Maja Hitij & Tate Modern

PAYLAŞ