BEYONCE’DEN YENİ GÖRSEL ALBÜM

Beyonce lion king

Pop dünyası bu aralar oldukça hareketli. Geçtiğimiz hafta, her ne kadar içeriği pop olmasa da Taylor Swift’in yeni albümü yayınlandı. Bugün Billie Eilish’ten yeni single ‘my future’ geldi, Dün Rihanna yeni albümü ‘R9’un yolda olduğunu belirtti. Kylie Minogue yeni albümünün ilk single’ını geçen hafta yayınlamıştı. Bugün de Beyonce’nin ‘Lion King‘ filminin soundtrack’i olarak hazırladığı ‘The Lion King: The Gift’ soundtrack albümünün deluxe versiyonu yayınlandı, albümün görsel albüm formatı ‘Black is King‘ filmi akşama yayınlanacak.

Beyonce albümün sadece deluxe versiyonda yer alan ‘Black Parade’ parçasını daha önce yayınlamıştı. Bugün, filmden hemen önce ‘Already’ parçasının klibini yayınladı.

Beyonce 2019’da vizyona giren ‘Lion King’ filminin remake’inde Lioness Nala’yı canlandırmış, ayrıca filmin soundtrack albümünü hazırlamıştı. Geçen yıl yayınlanan “The Lion King: The Gift’ albümünde, Beyonce Kamerun, Nijerya, Güney Afrika, Amerika, İngiltere’den müzisyenleri buluşturmuştu.

Bugün yayınlanan ’Black is King’ görsel albümü, Beyonce’nin ‘Lion King’ temalı çalışmalarının devamı niteliğinde. Filmden esinlenerek hazırlanmış görsel albüm, 85 dakikalık görsel içeriğe sahip. Beyonce, albümdeki bazı parçalarda vokaliyle yer almamış olsa da, tüm parçaların yazılmasında ve bestelenmesinde yer almış. Albümde Kendrick Lamar, Jay-Z, Pharrell, Major Lazer, Childish Gambino gibi sanatçıların yanısıra bir çok siyahi konuk sanatçı yer alıyor. 

Beyonce’nin prodüksiyon şirketi, oniki ayda hazırlanan film “Dünyanın siyahi deneyimi kutlaması için hatıralar toplaması” şeklinde tarif etti. Filmin çekinleri New York, Los Angeles, Güney Afrika, Batı Afrika, Belçika ve Londra’da yapılmış, albümdeki şarkıları, dans, koreografi ve skeçler içeriyor. Filmin bu akşam Disney+ kanalından premier’i yapılacak. 

Filmin daha önce yayınlanan trailer’ını izleyebilirsiniz;

Albümün deluxe versiyonunu aşağıda dinleyebilirsiniz;

All images are under copyright © Beyonce & Disney

PAYLAŞ