BJÖRK SALONUNUZU KLÜBE ÇEVİRECEK

Björk, İzlanda televizyonu RÚV’e verdiği son röportajında yeni albümüyle ilgii bazı detayları paylaştı.

Yeni albümüdeki parçaların chill-out temposunda başlayacağını, ikinci yarılarının sakin olacağını, ancak son bir dakikasında dans parçasına dönüşeceğini belirten Björk, yeni albümün pandemi sırasında evlerinin salonunu klübe çeviren dinleyicileri için olduğunu söyledi.

En son 2017 yılında ‘Utopia‘ albümünü yayınlayan Björk, yeni albümdeki parçaların 80-90 BPM hızında olduğunu, çünkü kendisinin bu tempoda yürüdüğünü belirtti. Albümü “headbanging yapan birinin, oturup bir bardak daha şarap içtiği ve herkesin saat 10’da dans ve diğer ihtiyaçlarını giderip, evine döndüğü ortamın müziği” şeklinde tarif eden sanatçı, albümün home-clubbing’e uygunluğunun altını çizdi.

Björk pandemi dönemini şu sözlerle tarif etti;

“Daha önce evde hiç bu kadar keyifli zaman geçirmemiştim. En son 16 yaşında bu kadar enerjik olmuştum. Her sabah yatağımda huzur içinde ama şaşkınlıkla uyanıyordum. İzlandalılar diğer ülke vatandaşlarına kıyasla pandemiyi daha hafif atlattılar”

Yeni albümünün hazırlığını yapan Björk, önümüzdeki dönem teatral ‘Cornucopia’ showlarına devam edecek ve 2022 Ocak-Şubat aylarında Los Angeles konserlerinde Amerikalı dinleyicileri ile buluşacak.

The images are under copyright © Björk & Santiago Felipe & Getty Images

PAYLAŞ