BJÖRK VE ROSALIA’DAN BALIK ÇİFTLİKLERİNE HAYIR

Björk ve Rosalia İzlanda’da sayısı artan balık çiftliklerini protesto etmek amacıyla birlikte şarkı yayınlayacak.

Tüm geliri, Seyðisfjörður Fiyordundaki balık çiftliklerine karşı mücadele eden İzlandalılara bağışlanacak şarkı ile ilgili, Björk yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti;

“İzlanda, Avrupa’nın en büyük el değmemiş doğasına sahip ve bugün hala koyunlar yaz aylarında dağlarda serbestçe dolaşmakta. Balıklar göllerde, nehirlerde ve fiyortlarda serbestçe yüzüyor. Bir süredir İzlandalı ve Norveçli iş adamları fiyortlarımızın çoğunda yer satın alıp, balık çiftlikleri kurmaya başladı. Bu bizler için büyük bir şoktu ve bu yazın ana gündem maddesi haline geldi. Neredeyse hiçbir düzenlemenin onları durdurmadığı son on yıl boyunca bunu nasıl yapabildiklerini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Balık çiftliklerinin yaban hayatı üzerinde yıkıcı bir etkisi var. Çiftlik balıkları korkunç sağlık koşulları altında acı çekiyor ve birçoğu kaçtığı için İzlanda somonunun DNA’sını olumsuz etkilemeye başladılar ve sonunda neslinin tükenmesine yol açabilirler.

Kuzeyin son yabani somonlarını kurtarmak için hâlâ şans var. Bizler, iş adAmlarını çiftliklerini geri çekmeye çağırıyoruz. Ayrıca İzlanda’nın hukuk sisteminde doğayı korumak için katı düzenlemeler getirilmesini istiyoruz”

Björk ve Rosalia’nın Ekim içerisinde yayınlanacak parçalarından 1 dakikalık bölümü aşağıda dinleyebilirsiniz;

The video and images are under copyright © Björk & Rosalia

PAYLAŞ