BRITPOP’UN YÜKSELİŞİ VE DÜŞÜŞÜ

BBC’nin “Britpop’un otuzuncu yıldönümü” olarak kabul ettiği şu günlerde, janranın yükselişi, seyri ve düşüşünü irdelediği podcast serisi yayınlanmaya başlandı.

Steve Lamacq ve Jo Whiley tarafından hazırlanıp, BBC 6 Music’te yayınlanan podcast serisi dönemin ünlü aktörlerinin yorumları, hikayeleri, janranın dünya müziğine etkisini, daha önce duyulmamış anektodlar eşliğinde aktarırken, aynı zamanda dönemin İngiltere siyasetine ve sosyolojik konjoktürün müzik ve Britpop üzerindeki etkisine ışık tutuyor.

Yaklaşık yirmişer dakikalık sekiz bölümden oluşan podcast serisinden ilk altı bölüm yayınlandı. Bölümlere linkten ulaşabilirsiniz.

Tanıtım metninde podcast serisi şu şekilde anlatılmış;

“BrItpop’un ortaya çıktığı ortamı kolaylıkla unutabiliyoruz; gücün Thatcher’dan, Major’a geçişi, İngiltere’nin savaşa dahil olması ve İngiliz bayrağı UnIon Jack’in aşırı sağ bir sembol olarak alaya alınması. Ama 1993, İngiltere’nin Kırmızı, Beyaz ve Mavi’ye dönmEyE başlangıcı olarak da tarif edilebilir; gençlerin odaları Suede, Statto ve Sara Cox posterleri ile dolmaya başlamıştı.”

“Podcast serisi, sunucular Jo WhIley ve Steve Lamacq’a pop müzik tarihinin en önemli hikayelerinden birini anlatma şansı veriyor. İnternetin doğuşu ile sonsuza kadar değişecek ve İngiliz kültüründe önemli bir yere sahip dönemi, sağlıklı bir şekilde yeniden değerlendirme şansı için yeterince zamanın araya girmiş olduğu şu günlerde, keyifli bir dinleme olacaktır.”

The contents are under copyright © BBC 6 Music & Oasis & Suede & Blur

PAYLAŞ