BURNING MAN SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİ ALANINI YARATIYOR

Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle ertelenen festivallerden biri de Burning Man oldu. Her yıl Nevada’da çölün ortasında 70.000 katılımcı ile düzenlenen müzik, performans sanatları ve yaşam stili festivali artık yıl boyu kullanabileceği, sürdürülebilir yeni alanını yaratmaya hazırlanıyor.

Festival yönetimi 2016 yılında, festivalin her yıl yapıldığı Black Rock City‘e oldukça yakın 3.800 dönüm büyüklüğünde ‘Fly Ranch’ ismindeki araziyi satın almıştı. Burning Man 2020 yılında, sanatsal arazi yaratma insiyatifi LAGI ile ortaklık kurdu ve düzenlediği yarışma ile alanı birlikte yaratmak üzere tasarımcılara çağrıda bulundu. Yarışmanın sonucunda seçilen 10 projenin fonlanarak, prototiplerini Fly Ranch’e kurmalarına yakında başlanacak.

LAGI’den yapılan açıklamaya göre, ekiplerden alanda yaratacakları sanatsal mekanlara sürdürülebilir enerji, su, yiyecek, barınma ve atık yönetimi planlarını entegre etmeleri istendi. Amaç 2030 yılında, global kitlenin sistematik transformasyonla birlikte çalışarak, rejeneratif tasarımlara ilham kaynağı olacak Fly Ranch için gerekli altyapıyı hazır hale getirmek.

Merkezine çevre ve doğa duyarlılığı ile, sürdürülebilirliği alan proje için, Nexus beton yerine demir karbonat ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen ferrock malzemesini kullanmayı; Solar Mountain geri dönüştürülmüş malzemelerden photovoltaic solar paneller ile elektrik üretmeyi, Ripple electrochromic camdan üretilecek bio seramik kubbede yağmur suyu biriktirmeyi, tuvalet kompostlamayı ve burasını tohum bankası ve sarnıç olarak kullanmayı planlıyor.

Fly Ranch için seçilen on projeyi LAGI websitesinde görebilir, proje videosunu altta izleyebilirsiniz;

The photo is under copyright © Burning Man & LAGI

PAYLAŞ