CAROLINE POLACHEK TINY DESK’TE

Chairlift grubunun solisti olarak hayatımıza giren, daha sonra solo kariyeri ile alternatif pop janrasının önemli isimlerinden biri haline gelen Caroline Polachek Tiny Desk’e konuk oldu.

Tiny Desk performansında Polachek’in bir kere daha etkileyici düzeyde geniş bir ses perdesine sahip olduğunu ve bunu kontrolde son derece başarılı olduğuna şahit oluyoruz. Konu ile ilgili NPR yorumu; dinleyicilerin Polachek’i dinlerken sesinin AutoTune efekti ile nota aralıklarının sonradan düzeltilmiş olduğunu zannedebileceği şeklinde.

Tiny desk performansı, Polachek’in çocuk korosundan, gaydalara, aksak ritimler gibi farklı unsurlarla zenginleştirilmiş prodüksiyonlarının ruhunu koruyor ama elektronik seslerden arındırılmış haliyle, canlı müzisyenler ile daha yalın bir his veriyor.

Performansın set listesi şu şekilde;

  • Pretty In Possible
  • Blood And Butter
  • Sunset
  • I Believe

Caroline Polachek’e performansı sırasında gitarlarda Matthew Horton ve Izzy Bolivar, bas ve back vokalde Maya Laner, keyboard’da Mikey Enright, back vokalde Melody English ve davulda Russell Holzman eşlik etti.

Performansı aşağıda izleyebilirsiniz.

Pandemi öncesi müzisyenleri küçük ofisinde ağırlayan ve bu sebeple ismi ‘Tiny Desk Concerts’ olan seri, pandemi sebebiyle artık müzisyenlerin evlerine veya stüdyolarına konuk oluyor. Bu sebeple son dönem NPR Tiny Desk Concerts ‘Home’ ibaresiyle yayınlanıyor. Bu sayede normalde takvimi son derece yoğun olan büyük isimler, seyahat etmek durumunda kalmadan NPR Tiny Desk’e konuk olabiliyorlar. Bu yıl sevdiğimiz bir çok ismin yanısıra Coldplay, Billie Eilish, Tame Impala, Dua Lipa, Sting gibi büyük isimleri de bu formatta izleme imkanı bulduk.

The video and photo are under copyright © Caroline Polachek & NPR Tiny Desk

PAYLAŞ