CYPRESS HILL TINY DESK’TE

90’ların en önemli hip hop gruplarından Cypress Hill minimal seti ile Tiny Desk’e konuk oldu.

İlk platinium ve multi-platinium satış seviyesine ulaşan Latino hip-hop grubu olmanın yanısıra, Hollywood Walk of Fame’de yıldızı olan ilk hip-hop grubu olan Cypress Hill şarkı sözlerinde ruh sağlığından bahseden ilk grupların başında yer alıyor. Kendilerine has funky sound’larında zaman zaman psychedelic ve dark olan grup, 90’larda hip-hop dinleyicisinin ötesinde bir kitleye ulaşmıştı. Kariyerlerinin ilk günlerinden itibaren marijuana’nın Amerika’da yasallaşması için sözcülük yapmış Cypress Hill, bu konuda da öncülük yapmıştı diyebiliriz.

Hip hop’ın 50. yılını kutlayan Tiny Desk performanslarında grup üyeleri B-Real, Sen Dog ve Eric Bobo’ya, turne partnerleri DJ Lord ve Beastie Boys işbirliklerinden tanıdığımız Money Mark keyboard’da eşlik ederken, iki trombon ve bir trompet ile, Cypress Hill parçalarını farklı bir sound ile dinleme şansı bulduk.

Performansın set listesi şu şekilde;

  • “When the Shit Goes Down”
  • “Hand On the Pump”
  • “How I Could Just Kill a Man”
  • “(Rap) Superstar”
  • “Insane in the Brain”

Performansı linkten izleyebilirsiniz.

Pandemi öncesi müzisyenleri küçük ofisinde ağırlayan ve bu sebeple ismi ‘Tiny Desk Concerts’ olan seri, pandemi sebebiyle artık müzisyenlerin evlerine veya stüdyolarına konuk oluyor. Bu sebeple son dönem NPR Tiny Desk Concerts ‘Home’ ibaresiyle yayınlanıyor. Bu sayede normalde takvimi son derece yoğun olan büyük isimler, seyahat etmek durumunda kalmadan NPR Tiny Desk’e konuk olabiliyorlar. Bu yıl sevdiğimiz bir çok ismin yanısıra Coldplay, Billie Eilish, Tame Impala, Dua Lipa, Sting gibi büyük isimleri de bu formatta izleme imkanı bulduk.

The video and photo are under copyright © Cypress Hill & NPR Tiny Desk

PAYLAŞ