DENZİ X RİNXLAYA “FRONTAL”

Converse All Star sanatçılarından Denzi ve Rinxlaya’nın, Şevket Akıncı müzikal direktörlüğünde farklı genre’ları harmanladıkları “Frontal” yayınlandı.

İyimserlik ve umuttan yola çıkarak hazırlanmış “Frontal” farklı genre ve beklenmedik ritimleri bir araya getiriyor. Beklenmedik bağlantılar kurma fikrinden ilham alarak hazırlandığı ifade edilen “Frontal” hard rock ve hip-hop genre’larını buluşturuyor. Bol metaforlu sözleri, farklı sound’u ile ayrışan “Frontal”, güncel sanatçılardan Rina Sawayama, daha eskilere gidersek Linkin Park, Limp Bizkit gibi sanatçıları hatırlatırken, rock, hip-hop cross-over’larına yerli sahnemizden özgün bir katkı olmuş.

Frankhan İstanbul’da All Star sanatçıları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen lansman partisinde ilk defa dinleyiciler ile buluşan parça, Universal Müzik etiketiyle yayınlandı. Parçayı aşağıda dinleyebilirsiniz;

Converse All Star’ın yaratıcılığı odağında tutarak, müzik ve görsel sanatlar gibi farklı disiplinlerden genç sanatçıların birlikte üreterek, kendilerini ifade etmelerine imkan sağlayan programlarının sonuncusu “Create Next Music” projesinde, farklı ülkelerden yirmi genç sanatçı buluştu. Türkiye’den Denzi ve Rinxlaya’nın ürettiği “Frontal” in de içinde yer aldığı parçaları, prodüktör Marcelo D2 birleştirdi ve bu eserler “Converse All Star Anthem” ismiyle tek bir parçaya dönüştü. Create Next Music sanatçılarının parçalarını ve Marcelo D2’nun oluşturduğu parçayı aşağıda dinleyebilirsiniz;

Rinxlaya, deneysel hip-hop üretimlerini, elektronik altyapıları ve bozulmuş sesleri harmanlarak gerçekleştiriyor. Kendisini underground müzik kültürünün temsilcilerinden biri olarak tanımlayan Denzi ise pop ve metal gibi birbirine uzak iki genre’yı harmanlıyor.

The contents are under copyright © Denzi & Rinxlaya & Converse All Star & Universal Music Türkiye

PAYLAŞ