EKONOMİ VE PANDEMİNİN KONSERLERE ETKİSİ

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma müzikseverlerin, ekonomik koşullar sebebiyle önümüzdeki yıl daha az konsere gitmeyi planladığını gösterdi.

CM.com tarafından, 17-55 yaş arası, son üç yılda en az bir konser veya festivale katılmış 1.000 kişi ile düzenlenen çalışmada, katılımcıların üçte biri ekonomik koşullar sebebiyle, önümüzdeki yıl daha az etkinliğe katılmayı planladığını belirtmiş. Geçtiğimiz yıl herhangi bir konsere katılmamış kişilerin yaklaşık yarısı (%46), bunun sebebinin artan hayat pahallığı olduğunu ifade etmiş.

Pandeminin canlı müzik etkinliklerine katılım üstündeki etkisini de belirlemeye çalışan araştırmaya göre, pandemi sonrası önceden bilet alıp, etkinliğe gelmeyen insan oranında artış olduğu gibi, %40’lık kesim ise pandemi öncesne kıyasla biletlerini daha geç aldıklarını belirtmişler.

Diğer yandan müzikseverlerin %65’i yaşadıkları canlı müzik deneyiminin pandemi öncesinden farksız olduğunu ifade etmişler.

Araştırma, müzik tüketimi açısından bizden çok farklı alışkanlıkları olan İngilizler üzerinde yapılmış da olsa, yukarıdaki sonuçların Türkiye ile paralel olduğunu gözlemlerimize dayanarak belirtmek isteriz.

The information above is under copyright © CM.com

PAYLAŞ