FRED AGAIN… NPR TINY DESK’TE

Son dönemin en popüler dans müziği artistlerinden Fred Again… NPR Tiny Desk kaydında analog’dan elektronik müziğe giden süreci adeta tersine çevirdi.

Uzun yıllardır prodüktör ve şarkı yazarı olarak Ed Sheeran, Stormzy, Burna Boy, Charli XCX, Rita Ora, Ellie Goulding, Clean Bandit vb. isimlerle çalışmış Fred Again…, 2019 yılında başladığı solo dj & prodüktör kariyerinde şu aralar dans müziğinin en popüler isimlerinden biri haline geldi. Özellikle (sayfanın altında izleyebileceğiniz) 2022 Londra Boiler Room seti ve eş zamanlı gelen ‘Actual Life’ serisinin üçüncü albümü ile konser biletleri saatler içinde tükenen sanatçı, bu yılın başında Skrillex ile birlikte yayınladığı single’ın ardından, Skrillex ve Four Tet ile aynı sahneyi paylaştıkları, fenomen haline gelen Londra, New York Times Square Meydanı ve Madison Square Garden show’ları ile dans müziği camiasında en çok konuşulan konu haline geldi.

NPR ofisinde gerçekleşen, ofisin fiziki koşulları ve ambiyansı sebebiyle müzisyenlerin genelde kurulum ve aranjmanlarını sadeleştirip, akustik ağırlıklı hale getirdikleri konser serisine konuk olan, prodüksiyon ve performanslarını ekseriyetle sample’ları elektronik ortamda aranje ederek gerçekleştiren, elektronik müzik sanatçısı, dj & prodüktör Fred Again…’in NPR ofisine nasıl uyumlanacağı merak konusuydu.

Fred Again… analog müzikten, elektronik müziğe giden sürecin bir kısmını ters çevirerek, elektronik müziğin nasıl ve nelerden oluştuğunu bilmeyenler için ders niteliğinde bir performans kurgulamış. Multi enstrümantalist kimliği ile marimba, vibrafon, piyano çalıp, vokal yapan, canlı olarak sample’ları kaydedip, loop’layan Fred Again… parçalarının farklı aranjmanlarından oluşan setin tracklist’ini aşağıda bulabilir, kaydı linkten seyredebilirsiniz.

SET LIST

  • “Kyle (i found you)”
  • “Roze (forgive)”
  • “Adam (interlude)”
  • “Me (heavy)”
  • “Berwyn (interlude)”
  • “Delilah (pull me out of this)”
  • “Faisal (envelops me)”

Pandemi öncesi müzisyenleri küçük ofisinde ağırlayan ve bu sebeple ismi ‘Tiny Desk Concerts’ olan seri, pandemi sebebiyle artık müzisyenlerin evlerine veya stüdyolarına konuk oluyor. Bu sebeple son dönem NPR Tiny Desk Concerts ‘Home’ ibaresiyle yayınlanıyor. Bu sayede normalde takvimi son derece yoğun olan büyük isimler, seyahat etmek durumunda kalmadan NPR Tiny Desk’e konuk olabiliyorlar. Bu yıl sevdiğimiz bir çok ismin yanısıra Coldplay, Billie Eilish, Tame Impala, Dua Lipa, Sting gibi büyük isimleri de bu formatta izleme imkanı bulduk.

The video and photo are under copyright © Fred Again… & NPR Tiny Desk

PAYLAŞ