GLASTONBURY’DE GÖÇMENLERİ KUCAKLAYAN HAVALİMANI

Bu hafta sonu 40. edisyonu için kapılarını açan Glastonbury Festivaline yeni eklenen “Terminal 1” alanı göçmenleri kucaklıyor.

Büyük, küçük yüzlerce alandan oluşan Glastonbury Festivaline bu yıl eklenen alan, göçmenlerden kaynaklı çok kültürlülüğü kutlayan, göçmenlere kucak açan Heathrow havalimanı şeklinde yeniden canlandırıldı.

Her zaman çeşitliliği ve kapsayıcılığı ön planda tutmuş festivalde “Terminal 1” adlı yeni bir alan tanıtıldı. Bu alan, eski William’s Green sahnesin bulunduğu yerde “Hiçbir insan yasa dışı değildir” mottosuyla göçü kutlayan bir havaalanı olarak yaratıldı. Terminal 1 alanının manifestosu şu şekilde;

“Hiçbirimiz nerede doğduğumuzLA DEĞERLENDİRİLEMEYİZ. HiçbirimizİN, sadece başka bir yerde hayata başladıkları için, başka insanları kaynaklardan ve fırsatlardan mahrum bırakma hakkı yoktur.

Göç hakkında konuşurken kalbimizde bu duyguyu taşımalıyız. her zaman nezaket, alçakgönüllülük ve iyi niyetle konuşmalıyız.”

Kısaca “Amacı yenilenmiş, göçü kutlayan havalimanı” olarak tanımlanan “Terminal 1”, havalimanlarında bulunan alanların, manifestosu doğrultusunda yeniden tasarlanmış haliyle ziyarete açık olması bir yana, Love Watts, La Linterna, Yoshi Sodeoka gibi birçok görsel ve dijital sanatçının eser ve performanslarına da ev sahipliği yapacak. Kurasyonuna Banksy’nin de katkı sunmuş olduğu Termina 1’da yer alacak sanatçıların tam listesini aşağıda görebilirsiniz.

Alanın fotoğraflarını aşağıda görebilirsiniz;

The images are under copyright © GraffitiStreet

PAYLAŞ