GRIMES’TAN YAPAY ZEKA TABANLI NİNNİ APLİKASYONU

Grimes live

Geçtiğimiz aylarda Elon Musk ile bebeği X Æ A-XII’yi (kısaca X) dünyaya getiren Grimes, teknoloji firması Endel ile birlikte, yapay zeka tabanlı, bebekler için müzik aplikasyonu ‘AI Lullaby‘ı geliştirdi.

Grimes aplikasyona vokalleri ile katkı yaparken, bebekler için uygun olan ambient müziklerin yaratımında da rol aldı. Hava durumu, bebeğin kalp atışları, günün saati vb. parametreler ile çalışan ve bebeğin tepkilerine göre tercihlerini öğrenebilen yapay zeka, seçeceği müzikler için bebeklerin gece rahat uyumasına, gündüzleri ise dikkatlerinin dağılmamasına yardımcı olacak.

Grimes aplikasyonla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti

“Bebeğiniz olduğunda whIte noIse kullanıyorsunuz, ÇÜNKÜ Onları bir sese alıştırabilirseniz hayatınız kolaylaşıyor. Genelde bebekler için yapılmış müzikler yaratıcı açıdan çok kötü. Ben de X’in müzikle tanışmasının bunlarla olmasını istemedim. BU İŞİTSEL DENEYİM DAHA ARTİSTİK OLABİLİR Mİ DİYE DÜŞÜNDÜM. İlk denemelerimde oldukça tiz zil sesleri vardı. X bu seslere ağlayarak tepki verince, biraz değiştirdim ve gülümsediği yeri buldum.“

Grimes’ın “AI Lullaby” isimli yapay zeka aplikasyonu 23 Aralık’a kadar Endel websitesinden dinlenebiliyor.

The image is under copyright © Grimes

PAYLAŞ