GÜZELLİK VE KORKUNUN MÜTHİŞ KARMASI

Guillermo Lorca’nın sürreal, büyük ölçek yağlı boya tablolarında güzellik, masumiyet, korku, çoçuklar ve vahşi hayvanlar adeta rüya aleminde buluşuyorlar.

Henüz 15 yaşında Paris’te günlük mizah gazetelerinde illüstrasyon yapmaya başlayan Şilili sanatçı, tema, içerik ve kompozisyon olarak çağdaş olmasının yanısıra, teknik olarak resim sanatının mirasını güçlü bir şekilde tuvallerine yansıtıyor. Lorca’nın stili, keskin gerçekliği cömert barok fırça darbeleriyle karıştırarak uç duyguları tetikliyor. Kompozisyonlarında güzelliği, masumiyeti, korku uyandıran unsurlar ile birleştirerek bakanı adeta rüya aleminin içine çekiyor.

Guillermo Lorca’nın, drama dolu sahnelerinin her birinde, doğa ile insan arasında karanlık güç ve rekabet dengesi dikkati çekiyor. Güzellik, korku, arzu, zevk ve paranoya sanatçının tuvalinde karanlığın ihtişamı olarak vücut buluyor.

“ÇOÇUKKEN TARİF EDEMEDİĞİM BİR ÖLÜM HİSSİYATI HEP BENİMLE OLDU. BU SEBEPLE devamlı anksiyete halindeydim. tabii ki insan bununla yaşamayı öğreniyor ve ben bu durumu sanatla ifade etmeyi seçtim”

“TÜM RESİMLERİM BENİM İÇİN HAYATA SEMBOLİK ANLAMLAR KAZANDIRMAMI SAĞLAYAN GÜNLÜKLERİM GİBİ”

Sanatçının tüm eserlerine portfolyosundan ulaşabilirsiniz.

The images are under copyright © Guillermo Lorca

PAYLAŞ