“HER ŞEY NEYE İNANMAK İSTEDİĞİNİZLE ALAKALI”

Damien Hirst, yeni eserlerinin de yer aldığı ‘Forgiving and Forgetting‘ isimli sergisini Roma’da açtı.

Gagosian galerisinin ev sahipliğ yaptığı sergide, Hirst, kiraz ağaçlarının çiçeklenmesini canlandırdığı ‘Reverence Paintings‘ isimli tabloları, ‘Treasures‘ projesindeki heykel ve enstalasyonlarla birlikte kullandığı gibi, sergide yer alan 80’den fazla eseri, aynı dönemde galeride sergilenmekte olan tarihi eser koleksiyonu ‘Archaeology Now‘ eserlerinin aralarına serpiştirmiş.

Hirst, sergide yer alan yeni tabloları ‘Reverence Paintings‘de yansıtmaya çalıştığı kiraz ağaçlarının çiçeklenmesini, beyaz zeminde, birbiri üstüne düşen rengarenk benekler ve altın rengi yaprak yansımalarının oluşturduğu gölgeleri birlikte kullanarak oluşturmuş. Ortaya son derece canlı ancak bir o kadar narin bir dinamizm çıkmış.

Sergide yer alan 2017 tarihli, Doğu Afrika kıyılarında hayali bir gemi enkazından çıkan ganimentlerden oluşan, Hirst’ün lineer zaman kavramını büktüğü, kültürel miras, görece statü, değer gibi kavramları sorguladığı ‘Treasures from the Wreck of the Unbelievable‘ projesindeki eserler, antik eserlerin replikaları ile ikonik Disney karakterlerinin birlikte yer aldığı bir proje. Hirst Batı sanat tarihinde, en kıymetli malzemeler arasında kabul edilen pembe Portekiz mermeri ve beyaz Carrara mermerinden ürettiği eserlerin, son derece titiz kavramsal ve fiziksel üretimleri ile izleyicilerin merakını uyandırmayı amaçlamış.

Sergi ile ilgili bilgilere galeri websitesinden ulaşabilirsiniz.

All images are under copyright © Gagosian & Damien Hirst

PAYLAŞ