İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN FOALS ÜSTÜNDEKİ ETKİLERİ

Foals No Music on a dead planet

Geçtiğimiz günlerde BBC Radio 5’ta ‘What Planet Are We On?’ Podcast’ine katılan Foals üyesi Edwin Congrave iklim değişikliği endişelerinden dolayı yakın geçmişte Foals’tan ayrılmayı dahi düşündüğünü, grubun tekrar turlamaya başladığı zaman karbon salınımını dikkate alarak bazı şeyleri farklı yapacağını belirtti.

Gezegene etkilerinden dolayı artık Avusturalya ve Asya ülkelerine seyahat etmenin, uçmanın, turne ekipman olarak tonlarca ağırlıkta malzeme taşımanın doğru olmadığını belirten Edwin Congrave, yakın geçmişte ekolojik endişelerinin kendisini ciddi rahatsız ettiğini, bu dönemde gruptan ayrılmayı bile düşündüğünü, daha sonra kendini eğiterek makul çözümler üretecek ruh haline geldiğini söyledi.

Artık alışıldık rotalarda, eski usullerle turnelemek ve uçmak istemediğini söyleyen Edwin, bunun müziklerini paylaşmalarına ve ticarete etkilerinin farkında olduğunu, grubun solisti Yannis Philippakis’in ise endişelerini paylaşmakla birlikte, farklı düşündüğünü ekledi.

“YannIs sadece müzik yapmak istiyor, müziği varoluş sebebi olarak görüyor. Bu sebeple ona turnelemeyelim demek, kimliğini inkar etmek olur. Müziğini fanlarla paylaşmak istiyor ve bunu yapamıyor olmak hayatını yaşayamamak anlamıNa geliyor. Ancak şartlar çok yakında dramatik şekilde değişecek. İhtiyacımız olan büyük harflerle ‘Değişim’ ve bunun için de bir şeyler yapmamız gerekecek.”

Foals grup olarak iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için ‘Extinction Rebellion‘ hareketi tarafından organize edilen ‘No Music On A Dead Planet‘ kampanyasında yer almış, ‘Like Lightning‘ parçasına çektiği anime videoda iklim değişikliği için yürümüş ve geçen yılki NME röportajında pandemi sonrası nasıl, ne sıklıkta ve nerelere turne yapacaklarını tekrar gözden geçireceklerini söylemişti.

Edwin Congrave’in katıldığı podcast’in tamamını linkten dinleyebilirsiniz.

The video and photo are under copyright © Foals

PAYLAŞ