İNGİLTERE YAZ KONSERLERİNE HAZIRLANIYOR

Dün başbakan Boris Johnson’ın açıkladığı dört kademeli plan ile İngiltere Haziran ayında konserleri başlatmayı, klüpleri açmayı planlıyor.

Nisan ayının ortalarında geçilmesi planlanan ikinci kademede pilot konserler ile başlayacak süreç, Mayısın ikinci yarısında devreye girecek üçüncü kademede büyük katılımlı konserleri kapasite sınırlaması ile hayata geçirmeyi planlıyor.

Plana göre ilk iki kademede istenen gelişmelerin sağlanması durumunda 17 Mayıs’ta açılacak geniş katılımlı etkinlik alanları ve stadyumlarda. oturmalı olan etkinlikler için kapasitenin %25’i veya maksimum 10.000 kişi kısıtlaması uygulanacak. Ayakta düzenlenecek açık hava konserlerinde ise kapasitenin %50’si veya maksimum 4.000 kişi kısıtlaması uygulanacak. İç mekan etkinliklerinde ise kapasitenin %50’si veya maksimum 1.000 kişi kısıtlaması uygulanacak.

Üçüncü kademenin başarılı atlatılması durumunda 21 Haziran’da başlayacak dördüncü kademe ile kısıtlama olmaksızın, her ölçekte iç mekan ve açık hava konserlerinin yapılabilmesi, klüplerin açılması planlanıyor.

Kademeli normalleşmenin başarıya ulaşabilmesi için dört alandaki performansın belirleyici olacağı belirtildi. Bu alanlar; aşılamadaki başarı, aşının koruyuculuk oranı, gelişmelerin İngiltere sağlık sistemi üzerinden kaldıracağı yük ve virüsün yeni varyantlarının olası sonuçları şeklinde belirlendi.

Aşağıda hükümetin normalleşme için uygulayacağı dört kademenin detaylarını bulabilirsiniz;

Bakalım İngilizler yaza konser ve festivallerine kavuşabilecekler mi? Umuyoruz kavuşacaklar…

PAYLAŞ