JACK WHITE EDDIE VAN HALEN GİTARIYLA SATURDAY NIGHT LIVE’DAYDI

Saturday Night Live’a konuk olması planlanan Morgan Wallen kalabalık bir ortamda maskesiz görüntülendiği için programdan çıkarılınca, yerine son dakikada Jack White davet edildi. Sanatçı iki kere sahne aldı ve Salı günü vefat etmiş Eddie Van Halen‘ı unutmadı.

Jack White, davulda Daru Jones ve basta Dominic John Davis ile birlikte ilk sahne aldığında, üç parçasını harmanlayarak kısa versiyonlarını çaldı. White, 2003 White Stripes ‘Elephant‘ albümünde yer alan ‘Ball And Biscuit’ rework’üne, 1918 Ispanyol gribi hakkındaki meşhur ‘Jesus is Coming’ parçasından sözler ekledi ve parçayı Beyonce’nin albümünde feature edildiği ‘Don’t Hurt Yourself‘ ile birleştirdi.

Jack White ikinci sahneye çıkışında ‘Lazaretto‘yu çaldı. İki performansı da altta izleyebilrsiniz.

Jack White ikinci performansı için hafta başında aramızdan ayrılan hard rock’ın ikonik ismi Eddie Van Halen’ın kendisine özel tasarlamış olduğu gitar ile sahneye çıktı ve Van Halen anısına meşhur sololarından birini çaldı.

Sanatçı programdan hemen önce Facebook postunda, Eddie Van Halen ile ilgili duygularını şu şekilde ifade etti;

“EddIe bana karşı çok kibardı ve bu gitarın benim ihtiyaçlarıma göre özel olarak tasarlanmasını sağladı. Bu akşam onun parçalarından birini çalmaya çalışarak onun hatırasına hakaret etmem. Bu gitar için tekrar teşekkür ederim EddIe, huzur içinde uyu”

The photo is under copyright © Jack White

PAYLAŞ