JANELLE MONÁE DIRTY COMPUTER KİTAP OLUYOR

Janelle Monáe‘nin iki Grammy adaylığı bulunan, Afro futuristic bir dünyayı anlatan son albümü ‘Dirty Computer‘ hikayeleri kitap oluyor.

Janelle Monáe’nin kısa hikayelerden oluşan ‘The Memory Librarian and Other Stories of Dirty Computer‘ isimli kitabındaki hikayelerin siyahi ve queer kahramanları, bireyselliklerinin silinmeye çalışıldığı bir dünyada, benliklerini korumaya çalışıyorlar. Hikayelerin geçtiği dünyada, aslında bizi insan yapan hatıralarımız, rüyalarımız, hatta duygularımız, insanlığı kirleten unsurlar olarak ifade buluyor.

Janelle Monáe’nin, Alaya Dawn Johnson, Danny Lore, Eve L. Ewing, Yohanca Delgado ve Sheree Renee Thomas ile birlikte yazdığı ve 19 Nisan’da yayınlanan kitaptaki bilim kurgu hikayelerde, ‘Dirty Computer‘in otoriter yönetim altında yaşayan karakterler sanatsal çalışmalaı için otantik yöntemler geliştirerek yaşama tutunuyorlar.

Sanatçının ilk albümü ‘The ArchAndroid‘ ve ikinci albümü ‘The Electric Lady’nin konsept olarak devamı olan ‘Dirty Computer’ 2018 yılında yayınlanmıştı. Albüm ile birlikte 46 dakikalık kısa fimi yayınlanan albüm, Monáe’nin ifadeleriyle “kadınlığa ve cinsel kimliklerin spektrumuna saygı” ifade ederken, 14 parçalık konsept albümü “Reckoning (hesaplaşma)”, “Celebration (kutlama)” ve “Reclamation (ıslah)” şeklinde üç bölüme ayırmak mümkün.

Janelle Monáe’nin kitap ile ilgili Washington Post sohbetine aşağıda ulaşabilirsiniz.

All content are under copyright © Janelle Monáe

PAYLAŞ