JONI MITCHELL’IN YAYINLANMAMIŞ KAYITLARINDAN ARŞİV SERİSİ

Joni Mitchell

Joni Mitchell elli yılı aşan kariyerinden arşiv kayıtları içeren ‘Joni Mitchell Archives serileri yayınlayacağını duyurdu. Birinci seri sanatçının 1968 tarihli ilk albümü ‘Song to a Seagull’dan önceki kayıtlardan oluşuyor.

Joni Mitchell Archives Vol. 1: The Early Years (1963 – 1967)’ ismini taşıyan birinci seri yaklaşık 6 saatlik yayınlanmamış kayıt içeriyor. Seride yer alan, sanatçının 29 kompozisyonu, daha önce hiç kendi sesiyle yayınlanmadı.

Vol 1‘ serisinde yer alacak, sanatçının 1963 yılında 19 yaşındayken konuk olduğu, büyüdüğü Saskatoon şehrinin yerel radyosu CFQC AM’deki ‘House of the Rising Sun‘ performansı önden yayınlandı. Altta dinleyebileceğiniz kayıt, Joni Mitchell’in bilinen ilk kaydı.

Vol 1‘ Joni Mitchell’in 1967 yılında Michigan’da, Canterbury House kulübündeki canlı performans kayıtlarıyla kapanıyor. Beş CD olarak yayınlanacak box set’te yer alacak 40 sayfalık kitapçıkta, sanatçının Rolling Stone dergisinden Cameron Crowe ile röportajları ve fotoğrafları bulunuyor.

Joni Mitchell yayınladığı basın bülteninde konuyla ilgili şunları ifade etti;

“Eski kayıtlarla ilgili bu kadar snob olmamalıymışım. Bu sebeple bir çoğunu kaybettim. Sadece bu kayıtlar kaldı. Uzun süre ‘Ben folk şarkıcısı değilim’ diye direndim. Bu şekilde tanımlanmaya itiraz ettim. Beni doğru tanımlamadığını düşünüyordum. Sonra dinledim ve çok güzel olduklarını fark ettim. Bu şekilde erken yıllarımı affettim… Ben folk şarkıcısıymışım! “

The image and video are under copyright © Jack Robinson & Joni Mitchell

PAYLAŞ