KOSOVA MURAL FESTİVALİ

Geçtiğimiz günlerde 8. edisyonu gerçekleşen Mural Fest Kosova, bu yıl “Fragments of Utopia” teması ile düzenlendi.

Kendilerini “Artivist” olarak tanımlayan Kosova’lı ve Arnavut sanatçılardan oluşan kolektif 2016 yılında kuruldu ve misyonlarını “Kosova’daki artistik kültürü teşvik ederek, sanatı sosyal adalet sağlamaya yönelik ifade biçimi olarak kullanıp, özellikle kadın sanatçıları ön planda tutarak kadınları güçlendirerek, gelişim yolculuğundaki bireyler için destekleyici bir alan yaratmak” olarak tanımlıyorlar.

Önceki yıllarda “On(Off)Line”, “Home”, “Change”, “Tolerance”, “Anticorruption”, “Environment Protection” ve “Freedom of Movement” temaları ile hayata geçen festival edisyonlarına yerel ve uluslararası sanatçılar davet ediliyor. Kosova sokakları, binaları, alt geçitleri tema doğrultusunda muraller ile süsleniyor, atölyeler, paneller düzenleniyor, performanslar sergileniyor ve muraller yıl boyu şehir sokaklarını güncel kültürün yansıması olarak süslüyor.

Yılın geri kalanında workshop’lar düzenleyen festival ile ilgili detaylı bilgiye websitelerinden ve instagram hesaplarından ulaşabilirsiniz.

The contents are under copyright © Mural Fest Kosova

PAYLAŞ