LIVERPOOL BİR YIL SONRA PARTİLİYOR

Başarılı aşılama sonrası İngiltere’de ilk kapalı alan, sosyal mesafesiz pilot etkinlik bu hafta sonu Liverpool’da düzenleniyor. Yaklaşık 6.000 kişinin katıldığı, iki gün sürecek partiden ilk fotoğraflar gelmeye başladı.

Fatboy Slim, The Blessed Madonna, Jayda G, Sven Vath, Hot Since 82 gibi isimlerin yer aldığı “The First Dance” partisinin ilk günü dün gerçekleşti. Katılımcılarında, sosyal mesafe, maske ve aşılanmış olma şartı aranmayan pilot etkinliğe katılmak için, bir gün önce yapılmış Covid testinden negatif sonuç almış olmak gerekiyor. Katılımcıların bir kaç gün sonra yaptıracakları ikinci test sonuçları ile, pilot etkinlikteki bulaşma oranının tespit edilmesi planlanıyor.

Dün akşamüstü saatlerinde partiden sosyal medyaya düşen görüntülerde, katılımcıların ellerinde içkiler ile maskesiz sohbet ettikleri görülürken, gece düşen görüntülerde tamamen dolu depo alanında, katılımcılar aralarında hiç mesafe olmaksızın dans ederken görülüyor.

İngiltere Şubat sonunda açıkladığı dört kademeli plan ile Haziran ayında konserleri başlatmayı, klüpleri açmayı planlıyor. Nisan ortasında geçilen ikinci kademede pilot konserler ile devam eden süreçte, Mayısın ikinci yarısında devreye girecek üçüncü kademe ile büyük katılımlı konserlerin, herhangi bir sınırlama olmadan hayata geçirilmesi planlanıyor.

Tam kapatmaya girdiğimiz şu günlerde, yakın geleceğe dair umut olması adına paylaştığımız görüntüleri aşağıda görebilirsiniz.

The photos are under copyright © Anthony Devlin

PAYLAŞ