MICHEL GONDRY’DEN IDLES VİDEOSU

Michel Gondery Idles

Uzun metraj filmleri bir yana müzik videolarının en üretken isimlerinden Michel Gondry, IDLES‘ın son single’ı ‘Model Village‘ için karantinada animasyon video hazırladı.

Stop-motion tekniği ile çekilen animasyon videoyu Michel Gondry, kardeşi Olivier Gondry ile birlikte üretti. Neo-kapitalist yaşam tarzını, model köy anolojisi üzerinden eleştiren şarkının animasyon videosu global bir köyde geçiyor. Klişeleri, önyargıları, kanıksanan alışkanlıkları, bağımlılıkları, duyarsızlığı, anime karakterler üzerinden anlatan videoda, Aldous Huxley’in Soma hapına gönderme olduğu düşündüğümüz kareler de mevcut.

IDLES’tan Joe Tablot şarkı ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti;

Aslında kasaba sayılabilecek ve gerçekte akvaryum olan bir şehirde büyümekten nefret ettim. Akvaryumunun aslında var olmadığını, sadece balıkların var olduğunu ve her yerde olduklarını anlar anlamaz da terk ettim.

Videonun görsel dili, karantina sürecinde haftalar süren el çizimlerinin, Michel Gondry’nin Los Angeles’taki stüdyosunda lightbox’larda filme aktarılması ile oluştu. Ardından Paris’e Olivier Gondry’e iletilen imajlar, CGI (Computer Generated Imagery) tekniğiyle anime edildi.

Videonun hazılanması sırasında, Gondry kardeşlerin, IDLES ile yaptığı online toplantıdan, ufak bir video “Behind the Scenes” olarak yayınlandı. Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz;

‘Eternal Sunshine Of A Spotless Mind’, ‘Be Kind Rewind’ gibi kült filmlerin yanısıra The Chemical Brothers, Björk, The Rolling Stones, Foo Fighters, Radiohead, The White Stripes, Kylie Minogue, Massive Attack, Daft Punk ve daha bir çok sanatçının müzik videosunu çekmiş Michel Gondry’nin, IDLES’ın ‘Ultra Mono‘ isimli yakında yayınlanacak albümünde yer alacak ‘Model Village’ single’ı için çektiği video WePresent iş birliği ile hazırlandı.

Linkten WePresent’in Michel & Olivier Gondry ve IDLES’tan Joe Talbot ile yaptığı röportaja ulaşabilirsiniz.

All content are under copyright © IDLES, Michel & Olivier Gondery & WePresent

PAYLAŞ