NİLUFER YANYA İKİNCİ ALBÜMÜNÜ YAYINLADI

İlk albümü ‘Miss Universe’ ile bir çok mecranın en iyi albümler listesine giren Nilufer Yanya, beklenen ikinci albümü ‘Painless’ı yayınladı. Pitchfork gibi biz de, albümü “Best New Music” olarak tanımladık.

Analog Prodüksiyon olarak Nisan 2020’de turnesini düzenleyip, pandemi sebebiyle iptal ettiğimiz Nilufer Yanya, ilk albümünde farklı genre ve sound’lar arasında biraz gezinmiş, parçalar arasında bağı tematik kurmayı tercih ederek, çağımızın güzellik ve estetik anlayışıyla dalga geçtiği minik klipler kullanmıştı. Sanatçının ikinci albümü ‘Painless’ta, parçalar arasındaki güçlü bağ, sound bütünlüğünden geliyor.

Yanya’nın ikinci albümdeki sound’u bir çok yerden tanıdık gelmesine rağmen, katmanlı ve hisli gitar tonlarının, arka planında kalan elektronik beat’ler, aksak ritimler, muhteşem melodi ve Yanya’nın içe dönük sözleri ile birleşince, ortaya özgün ve gayet başarılı bir müzik çıkıyor. Müziğin üstünüzde bıraktığı etki, gücünden çok, dokusundan ve ayrıntılardaki hassasiyetten kaynaklanıyor sanki.

Albümden özellikle ‘Stabilise’, ‘Midnight Sun’, ‘L/R’ ve ‘Trouble’ bizim loop’a aldıklarımız. Yanya albümünü dinleyicileri ile ilk olarak YouTube Listening Party ile paylaştı. Dün yayınlanan Radio Nova kaydında da sanatçıyı parçaların bir kısmını canlı çalarken izleyebiliyoruz. Albümü aşağıda dinleyebilir, albümden yayınlanmış klipleri izleyebilir, Radio Nova kaydını seyredebilirsiniz.

The video and photo are under copyright © Nilufer Yanya

PAYLAŞ