NIRVANA’NIN YAYINLANMAMIŞ İLK MANCHESTER KONSER FOTOĞRAFLARI

Fotoğraf sanatçısı Richard Davis, Nirvana‘nın Manchester’daki ilk, İngiltere’deki ikinci konserinden yayınlanmamış fotoğraflar paylaştı. Negatiflerinin kaybolduğunu zanneden Davis’in fotoğrafları, Nirvana’nın 24 Ekim 1989 Manchester Polytechnic Students Union konserine ait.

Nirvana’nın ilk albümü ‘Bleach‘in yayınlanmasından bir kaç ay sonra gerçekleşen ilk İngiltere turnesinin ikinci ayağında davulda Chad Channing‘in görüyoruz, zira Dave Grohl gruba bir yıl sonra katılıyor.

Acid House’un patladığı, Madchester akımının zirvesindeki dönemde, aynı gece The Stone Roses Tokyo’da çalmış, o ay Happy Mondays ile Top of the Pops‘a çıkmıştı. Diğer yandan Nirvana bu ilk İngiltere turnesinde, bir sonraki büyük olayın gelmekte olduğunun sinyallerini veriyordu.

O dönem Nirvana’yı çok tanımayan, ilk albümleri Bleach’ten sadece bir kaç şarkıyı bilen fotoğrafçı Richard Davis, o konserin negatiflerini yıllarca birilerinin çaldığını düşünüyormuş. Geçenlerde çoçuğunun ilkokul fotoğraflarını karıştırırken bulduğu negatifler kendisine de büyük süpriz olmuş. Davis’in o geceye dair aktardığı anektodlar şu şekilde;

“O gece ile ilgili hatırladığım en net şey, çok fazla stage dIve (sahneden seyirci üstüne atlama) yapıldığıydı. Punk’ın olayı tükürmekti ama belli ki Grunge’da olay stage dIve idi. Gecenin sonunda bana NIrvana ile röportaj yapmak isteyip istemediğimi sordular, çok sarhoş olduğum için istememiştim”

The photo is under copyright © Richard Davis

PAYLAŞ