PANDEMİNİN İLACI MÜZİK

İngiltere’de yapılan araştırmanın sonuçları, insanların pandemi stresi ile mücadele sürecinde müziğin çok faydası olduğunu gösterdi.

Public First tarafından düzenlenip, UK Music tarafından yayınlanan araştırmaya 1.000 yetişkin kişi katıldı. Araştırmaya katılanların %57’si, müziğin pandemi stresi ile mücadelede kendilerine yardımcı olduğunu belirtirken, %14’ü bu görüşe katılmadıklarını belirtti.

Araştırmaya katılanları %42’si karantina dönemlerinde normalden daha fazla müzik dinlediği, %31’i pandemi sırasında anksiyete hissettiklerinde müzik dinlediklerini, %56’sı pandemi sırasında olumsuz hissettikleri zamanlarda, müziğin ruh hallerini olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Bunun yanısıra araştırma, insanların canlı müzik sektörüne desteğini de teyit etti. Araştırmaya katılanların %43’ü bu yıl içinde canlı bir konsere veya festivale gitmeyi planladıklarını, üçte ikisinden fazlası da, bundan sonra, pandemi öncesine kıyasla aynı sayıda veya daha fazla etkinliğe katılmayı düşündüğünü belirtti. Katılımcıların 18-24 yaş arasında olan kesiminin %38’i pandemi sonrası heyecanla bekledikleri konuların başında bir konsere veya festivale gitmek olduğunu belirttiler.

UK Music araştırmasına göre 1 milyon civarında insan, pandemi sırasında müzik enstrümanı satın aldı.

Araştırmanın detaylı sonuçlarına linkten ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ