PATTI SMITH’IN PICCADILLY CIRCUS VIDEO ART PERFORMANSI İPTAL EDİLDİ

Circa dijital sanat platformu tarafından kurgulanmış, Londra Piccadilly Circus‘ta yayınlanması planlanan Patti Smith Video Art performansı iptal edildi, ancak performansı online izlemek hala mümkün.

Josef O’Connor tarafından oluşturulmuş Circa, Londra Piccadilly meydanındaki dev ekranın sahibi Landsec ile anlaşıp, bu mecrayı her ay bir sanatçıya tahsis ederek, içinde bulunduğumuz türbülanslı döneme dair mesajların, sanat aracılığıyla, hızlıca kitlelere ulaşması için sergilere başlamıştı.

Patti Smith

Bu mecradaki ilk sergi, c.20:20’nin konuğı Ai Weiwei olmuştu. İkinci sergi c.20:21’nin konuğu ‘One’ isimli eseri ile, 2017 Venedik Bienali Altın Ayı ödülünün sahibi Anne Imhof oldu. Yılbaşı akşamı, serginin etkisini arttırmak üzere akışa, Patti Smith‘in 15 dakikalık performansı tam gece yarısında yayınlanmak üzere eklenmişti. Ancak son anda Corona tedbirleri kapsamında bu performansın Piccadilly Meydanında sergilenmesine izin verilmediği açıklandı.

Anne Imhof

Ancak Anne Imhof ve Patti Smith‘in perofrmanslarını online’da izlemek hala mümkün. Performansı aşağıda izleyebilirsiniz;

The photo and video are under copyright © Circa & Anne Imhof & Patti Smith

PAYLAŞ