PRIMAVERA’NIN SOSYAL MESAFESİZ KONSER DENEYİ BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Primavera Sound Festival

Primavera Festival, geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği deney etkinliğinde, Covid günlerinde sosyal mesafesiz konserin yapılabilirliğini test etti.

PRIMACOV isimli etkinlik, 1600 kapasiteli Sala Apolo salonunda düzenlendi. DJ performansları ve canlı konserin yer aldığı etkinlikte, salona 1,042 kişi alındı. Girişte rastgele test uygulanan ve test sonuçlarının 15 dakika içinde alınabildiği etkinliğe, sadece test sonucu negatif olanlar alındı. Deney etkinliğinde, tıbbi çalışmalar AIDS ve bulaşıcı hastalıklar ile mücadelede uzman the Hospital Germans Trias Vakfı tarafından yapıldı.

Festival komitesi yayınladığı basın bülteninde, başarı ile atlatılan etkinliğin amacını “Bu tip hızlı sonuç veren testlerin, müzikal olsun olmasın, her tip sosyal mesafesiz organizasyonda son derece faydalı bir esntrüman olarak kullanılabileceğini göstermek” olarak ifade etti.

PRIMACOV etkinliğindeki uygulama alanının videosunu aşağıda görebilirsiniz;

Bu hafta Londra’daki The 100 Club, hava yolu ile bulaşan pantojenlerin %99,99’unu etkisiz hale getiren yeni bir havalandırma sistemini test etmek üzere, pilot etkinlik düzenleyecek. Mekanda kullanılacak havalandırma sistemi PRS (Pathogen Reduction System), İngiliz mühendisler, bilim insanları, tıbbi uzmanlar ve girişimcilerin ortak çalışması sonucu geliştirildi.

Bakalım bu tip testler ve uygulamalar, tekrar omuz omuza dans edebileceğimiz etkinliklerin dönüşünü hızlandıracak mı?

The photo is under copyright © Primavera Sound

PAYLAŞ