SIGUR RÓS ÁTTA FİLM DENEYİ

Sigur Rós, son albümü Átta’da yer alan 10 şarkı için farklı yönetmenlere “kuralsız ve sınırsız” müzik videoları çektiriyor. Videolardan ilk üçü yayınlandı.

Sigur Rós, on farklı yönetmeni, ÁTTA’daki her parçanın, kendi görsel yorumlarını keşfetmeleri için davet etti. Farklı geçmiş ve birikimlerden gelen sanatçıların oluşturduğu yaratım süreci ile, çok yönlü ve ufuk açıcı bir dizi içeriğin oluşturacağı platform ile sonuçlanması beklenen projede yönetmenler tamamen özgür bırakıldı.

Serinin ilk filmi, albümden ‘8’ isimli parçaya, İzlandalı çevreci, feminist, aktivist özellikleri ile tanınan Rúrí tarafından çekildi. Sanatçının 1983 tarihli “Rainbow I” enstelasyonu, aynı zamanda albüm kapağı olarak kullanılmıştı. Rúrí tarafından çekilen filmi aşağıda seyredebilirsiniz.

Albümün diğer parçası ‘Andrá’ için çekilen filmi Gimro ve Alexey Krupnik tarafından çekildi. Gimro, ‘Andrá’ için çektikleri filmi şu şekilde tarif etti;

“Sigur Rós’un nasıl hayatlarımızın neşe, acı, umut, yas ve aşk gibi duygularının soundtrack’ini yapabilen bir grup olduğunu göstermeyi amaçladım. Kısa belgesel formatında çektiğim film ile, ‘Sigur Rós’un nasıl bizi birleştiren insanlığı yakaladığını kutlamak istedim.”

‘Andrá’yı aşağıda seyredebilirsiniz;

Yayınlanmış diğer film ‘Blóðberg’ İsveçli ünlü yönetmen Johan Renck tarafından çekildi. Renck daha önce HBO dizisi Chernobyl ve Madonna, New Order gibi sanatçıların videolarını çekmişti. Video, sosyo-politik ve çevresel kaygıların yaşandığı çorak bir araziye kuş gözünden bakıyor. Filmi aşağıda seyredebilirsiniz.

Albümün diğer parçalarına çekilen filmlerde yakında yayınlanacak.

The videos are under copyright © Sigur Rós

PAYLAŞ