SOLOMUN’UN SON KLİBİNİ FATİH AKIN ÇEKTİ

Solomun

Solomun’un, Alman indie rock grubu Isolation Berlin ile birlikte yapıp yayınladığı son single ‘Kreatur der Nacht’ın klibini Fatih Akın çekti.

Dans müziğinin son senelerdeki en favori dj & prodüktörlerinden Solomun’un Mayıs ayında yayınlayacağı albümün ikinci single’ı ‘Kreatur der Nacht’ yayınlandı. Solomun’un müziğinde pek alışık olmadığımız gitar riff’lerinin olduğu parçada, biraz dark wave havası olduğunu söylemek mümkün.

Şarkının temasının gece, insanlar, mekanlar, canlı rüyalar ve neo-romantizm olduğunu söyleyen Solomun, çıkış noktasını şu sözlerle ifade ediyor;

“80’lerin çoçuğu olarak, o dönemlerdeki özel Punk ve New Wave duygularını yakalayan bir parça yapmayı uzun zamandır istiyordum. IsolatIon BerlIn ile geçen yıl bir araya gelip, bu parçayı yaptığımız için çok mutluyum”

Şarkının klibinin yönetmeni, Cannes ve Golden Globe ödüllü Fatih Akın ise düşüncelerini şu şekilde ifade etti;

“Mladen (Solomun) ile aynı mahallede, aynı zamanlarda büyüdük. Çetelerin kol gezdiği dönemler olmasına rağmen son derece yaratıcı zenginliğin olduğu zamanlardı. Yıllar önceki ortak rüyamızı bu klipte hayata geçirebildik. Ama aynı zamanda, şimdi ve burada rahatsız etme isteğimizi de ifade etme şansı bulduk. Mladen kendine özgü sound’unu, beni şekillendiren 80’lerin New Wave sound’u ile miksliyor. Bu kültürün izleri benim işlerimde sürekli kendine yer buldu. Bu sebeple bu kadar güzel bir parça ile çalışmak benim İçin şans oldu”

Klibi aşağıda izleyebilirsiniz;

The photo and video is under copyright © Solomun

PAYLAŞ