SON DAVID FINCHER FİLMİNİN SOUNDTRACK’İ TRENT REZNOR VE ATTICUS ROSS’TAN

Bugün Netflix’te gösterime giren son David Fincher filmi ‘Mank‘ın müzikleri Trent Reznor ve Atticus Ross imzalı.

Orson Welles‘in ünlü filmi ‘Citizen Kane‘i birlikte yazığı senarist Herman J. Mankiewicz‘in 1930’larda Hollywood’da geçen film kariyerini konu alan, David Fincher imzalı ‘Mank’ filmi bugün Netflix’te gösterime giriyor. Filmin müzikleri ise yine iki usta ismin imzasını taşıyor; Nine Inch Nails üyeleri Trent Reznor ve Atticus Ross. Daha önce ‘Gone Girl‘ ve ‘Social Network‘ filmlerinin müzikleri üstünde birlikte çalışmış ikili, ‘Social Network’ film müzikleriyle, En Orijinal Film Müziği Oscar’ı kazanmıştı.

İkili ‘Mank’ film müzikleri için sadece döneme özgü entrümanlar kullandı. Siyah-beyaz çekilmiş filmde kullandıkları nefesli enstrümanlar, swing eden tempolar ve nostaljik sesler filmin ruhu ile uyum içerisinde tınlıyor.

Mank_shooting
Mank_shooting

Mank‘ filmi, ‘Citizen Kane‘ senaryosunu, kendisine verilmiş 90 gün sürede tamamlamaya ve bu sırada geçirdiği araba kazasından hemşire Rita’nın yardımı ile iyileşmeye çalışan Herman J. Mankiewicz’in hikayesini anlatırken, dönemin Hollywood’una övgü niteliği taşıyor. Filmde Mankiewicz karakterini Gary Oldman canlandırıken, hemşire Rita rolünde Phil Collins’in kızı Lilly Collins yer alıyor.

Filmi Netflix’ten izleyebilirsiniz, filmin müziklerini ise aşağıda dinleyebilirsiniz;

The photos are under copyright © Trent Reznor & Atticus Ross & Mank (Netflix)

PAYLAŞ