TANIŞTIRALIM; SOFIA KOURTESIS

Sofia Kourtesis dans müziğinin özüne ve amacına sadık kalırken, prodüksiyonlarında alışılmış kalıpların dışına çıkıp, kendi ürettiği yaklaşımla, ortaya son derece başarılı, eklektik, özgün, aynı zamanda farklı yerlerden tanıdık gelen üretimler yapıyor.

Parçalarındaki derinlik ve kendine has olma durumu belki de dünya üzerinde hayli farklı yerlerden geçmiş, farklı kültürlere ait oluşu ile ilgili. Yunan asıllı Sofia Peru’da doğmuş, New York’ta okumuş, şimdi Berlin’de yaşıyor. Parçalarındaki sıcaklık hissine önemli katkısı bulunan folk kökenli sesleri sevdiği anlaşılan sanatçının, bazı parçalarında New York house müziğinin izleri görülürken, bazılarında Latin vokallere rastlayabiliyorsunuz. Sound’un geneli ise Avrupa’ya daha yakın duruyor. Sofia geçtiği yerlerin izlerini parçalarına ölçülü bir şekilde yansıtıyor.

Üç yıl önce kendi ismiyle ilk EP’sini çıkaran sanatçı, 2020’de ‘Sarita Colonia’ EP’sini yayınladı. Geçtiğimiz günlerde ise yani EP ‘Fresia Magdalena’yı duyuran Sofia Kourtesis, EP’den ilk single ‘La Perla’yı yayınladı. Aşağıda dinleyebilrsiniz;

Aynı zamanda piyano çalan ve moda tasarımı ile uğraşan Sofia, müzik hayatına Hip Hop grubunda başlamış. Yaklaşık on yıldır prodüksiyon ve dj’lik yapıyor. Kourtesis Avrupa’nın Melt ve Berghain gibi önemli festival ve klüplerinde çalmış. 2015 yılında Boiler Room serisinin Hamburg ayağı için aşağıdaki seti kaydetmiş.

Sanatçının daha önce yayınlanmış iki EP ve bizim çok beğendiğimiz bir single’ını aşağıda dinleyebilirsiniz;

The photo and video are under copyright © Sofia Kourtesis

PAYLAŞ