THE STROKES’TAN ‘ODE TO THE METS’ VIDEOSU

THE STROKES'TAN 'ODE TO THE METS' VIDEOSU

The Strokes, son albümünü ‘The New Abnormal‘ın kapanış parçası ‘Ode to The Mets‘in animasyon vieosunu yayınladı.

Videonun farklı bölümlerini sekiz ayrı grafik sanatçı, CGI (Computer Generated Imagery) ve grafik animasyon teknikleriyle hazırlarken, filmin yönetmenliğini grubun uzun zamandır görsel içeriklerinde iş birliği yaptığı Warren Fu yaptı.

Prehistorik ortamda oyun konsolu ekranından açılan film, bir nevi zamanda yolculuk yapıp, terkedilmiş lise soyunma odasından, sular altında kalmış New York City’den geçiyor ve ayın yüzeyinde yer alan oyun konsolu ekranında son buluyor. Pandemi sebebiyle ara verilen beyzbol sezonunun açılışıyla eş zamanlı yayınlanan videoda, New York Mets beyzbol takımına dair referanslar da yer alıyor.

The Strokes’un ilk 2019 yılbaşı konserinde seslendirdiği, Rick Rubin’in prodüktörlüğünü yaptığı, sözleri Julian Casablancas tarafından yazılmış ‘Ode to The Mets’ parçası ismi sebebiyle New York Mets beyzbol takımı için yazılmış gibi anlaşılıyor da olsa, aslında parçanın sözlerinde bu manaya gelebilecek herhangi bir ifade yer almıyor. Julian Casablancas’ın 2016 Beyzbol Playoff’larında Mets’in kaybettiği bir maçtan dönerken yazmaya başladığı parçaya, grup yazım ve kayıt sırasında kendi aralarında espiri olarak bu ismi vermiş. Sonrasında grup, parça yayınlanma aşamasına geldiğinde, sözlerle ilgisi olmasa da bu ismi korumaya karar vermiş.

Parçanın yeni videosunu altta seyredebilirsiniz;

All images are under copyright © The Strokes

PAYLAŞ