THOM YORKE’UN YENİ GRUBU: THE SMILE

Thom Yorke, bu yıl düzenlenemeyen Glastonbury Festivalinin yerine düzenlenen ‘Live From Worthy Farm‘ etkinliğine saatler kalan yeni grubu ‘The Smile‘ı duyurdu ve grup ilk performansını süpriz bir şekilde dün gece Glastonbury Festival alanında gerçekleşirdi.

İsmini Ted Hughes şiirinden alan ‘The Smile’ , Radiohead’den Thom Yorke, Johnny Greenwood ve Son of Kemmet, Matthew Herbert Band’den tanıdığımız jazz davulcusu Tom Skinner‘dan oluşuyor. Ayrıca arka planda Radiohead prodüktörü Nigel Godrich‘in yer aldığını görüyoruz.

The Smile, Glastonbury setine, yayınlanmamış Radiohead parçası “Skirting On The Surface” başladı ve yedi yeni şarkı ile devam etti. Parçaların isimleri; “The Smoke”, “You Will Never Work in Television Again”, “Opposites”, “Panavision”, “Just Eyes and Mouth”, “We Don’t Know What Tomorrow Brings” ve “Thin Thing”

Konserin yarısında, Thom Yorke yeni grubu şu ifadelerle tanıttı;

“Bayanlar, baylar; grubumuzun ismi ‘The Smile’… ‘Ahhh!’ şeklindeki bir gülme değil, daha çok size her gün yalan söyleyen birinin gülümsemesi gibi…”

The Smile’ın gitar ağırlıklı sound’unu post-punk, progressive rock şeklinde tanımlamak mümkün. Radiohead sound’u ile tarif etmek gerekirse, grubun bu sound’a en yakın olduğu dönem “Hail to the Thief” albümü diyebiliriz.

Dün akşam gerçekleşen Glastonbury ⁠’Live From Worthy Farm’ etkinliği biletli olmasına rağmen, teknik aksaklıklar sebebiyle şifresiz herkesin seyredebilmesi için açılmıştı, ancak performansları şu an seyredebileceğiniz bir kayıt mevcut değil. The Smile’ın tekrar ne zaman performans vereceği veya parçalarını ne zaman yayınlayacağı ise henüz duyurulmadı.


PAYLAŞ