TUNDRA’NIN SON HOLOGRAFİK AUDIO VISUAL YERLEŞTİRMESİ

ROW by Tundra

Tanımayanlar için Tundra; St.Petersburg’da oluşturulmuş sanatçı kollektifi. Birlikte tasarladıkları büyük ölçekli audio-visual enstalasyonlarla, mekanlarda ses ve ışık birlikteliği ile duygulara hitap eden deneyimler yaratıyorlar.

https://vimeo.com/418505915

Son enstalasyonları ROW, modüler ve ölçeklenebilir, fan şeklinde çalışan led ekranların dizilimi ile çeşitli görüntülerin oluşturulmasını sağlıyor. Ses ile yönlendirilen ham görsellerden mekan unsurlarına yansıyan hareketli desenlerin oluşturduğu formlar, kurulduğu mekanın uzamsal özellikleriyle bütünleşerek, izleyicisinin mekanı farklı şekilde deneyimlemesini sağlıyor.

Tundra, 14 Temmuz’da son enstalasyonları ROW’un premier’ini Şanghay’da kapalı mekanda gerçekleştirdi. Enstalasyonun outdoor uyarlamalarını da gerçekleştiren ekibin, kullandığı mekanlar arasında orman ve St. Petersburg Sevcabel limanı yer alıyor.

ROW enstalasyonu farklı mekanlarda uygulanarak, ses ve ışığın her mekanda yarattığı farklı yansıma ve yorumlar kaydedilmiş. Ormanda yaptıkları yerleştirmede, ormanın adeta dile geldiğini hissettiriyorlar. ROW’un orman uygulamasını altta seyredebilirsiniz.

ROW’un St.Peterburg Sevcabel limanı yerleştirmesini altta izleyebilirsiniz;

Tundra ekibi ROW’u alttaki sözlerle tanımlıyor;

ROW’UN HAREKETİNİ SAĞLAYAN ALGORİTMA, MÜZİKTEKİ 12 NOTANIN MATEMATİKSEL DATA OLARAK KULLANILMASI SONUCUNDA, NOTALARIN HAM DATADAN HAVADA MESAJ VE SESLERE DÖNÜŞMESİNİ SAĞLIYOR. AMAÇ HAM ENFORMASYON PARÇAÇIKLARININ, ÖNCE SEMBOLLERE, ORDAN KELİMELERE, KELİMELERDEN CÜMLELERE, NİHAYETİNDE FİKİR VE DÜŞÜNCELERE DÖNÜŞMESİNİ SAĞLAMAK.

ROW, ENFORMASYON ALGISI, DİL VE DİYALOG İLE İLGİLİ. 

Tundra kollektifinin diğer işlerine göz atmak isterseniz websitelerini ziyaret edebilirsiniz.

All content are under copyright © Tundra

PAYLAŞ