TUPAC SHAKUR CİNAYETİ 27 YIL SONRA ÇÖZÜLDÜ

Müzik tarihinin en önemli cinayetlerinden biri 27 yıl sonra çözüldü. Tüm zamanların en başarılı, en çok satan rap sanatçılarından, 25 yaşındayken cinayete kurban giden Tupac Shakur’un katili 27 yıl sonra tutuklandı.

Özellikle politik sözleri ile rap dünyasında öne çıkan, kariyerinin son dönemlerinde East Coast – West Coast rap çekişmesinin içinde olan Tupac Shakur 1991 yılında yoldan geçen bir arabadan açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet ile ilgili bir çok rakibi şüpheli olarak soruşturulmuştu. Bunlardan eski dostu the Notorious B.I.G. cinayetle ilgili soruşturulduktan altı ay sonra, başka bir arabadan açılan ateşte hayatını kaybetmişti.

Black Panthers üyesi, aktivist bir ailenin çoçuğu olan Tupac Shakur kariyeri boyunca 75 milyondan fazla albüm satmış, aynı zamanda altı filmde oyunculuk yapmıştı. Shakur, tüm zamanların en etkili rapçilerinden biri olarak kabul ediliyor. Rolling Stone dergisi onu tüm zamanların en iyi sanatçılarından biri olarak listeliyor. Hip hop kültüründe önemli bir figür olarak geniş çapta itibar görüyor ve genel olarak pop kültüründeki önemine dikkat çekiliyor. Shakur’un müziğinin çoğu, şehir gettolarında yaşanan sosyal sorunları gündeme getiriyordu ve kendisi hayranları tarafından eşitsizliğe karşı aktivizmin sembolü olarak görülüyor.

Özellikle 90’larda çok sert geçen, bir çok suça ve cinayete sebep olmuş ülkenin iki yakası arasındaki rap kavgasının en çok akılda kalan kurbanı Tupac Shakur’un katil zanlısı olarak tutuklanan Duane “Keffe D” Davis, zamanında Tupac Shakur’un rakiplerinden, cinayetle ilgili ifadesi alınıp, serbest bırakılmış, daha sonra 1998’de cinayete kurban gitmiş, Compton Crips çetesi üyesi Orlando “Baby Lane” Anderson’un amcası.

Bu tutuklama ile müzik tarihinin en karanlık döneminin, en önemli cinayetlerinden biri aydınlatılmış, genç yaşta hayatını kaybetmiş Tupac Shakur’un yakınları biraz huzur bulmuştur.

PAYLAŞ