ÜÇ GRAMMY ADAYI GERİ ÇEKİLDİ

Pandemi sebebiyle ödül töreni 31 Ocak’tan, 21 Mart’a ertelenen 2021 Grammy ödüllerinden üç aday, kategorilerinde sadece beyaz adaylara yer verilmiş olması gerekçesiyle adaylıktan çekildiler.

En İyi Çoçuk Albümü‘ kategorisinde ‘Be A Pain‘ isimli albümde, prensipleri doğrultusunda, azınlık hakları için verdikleri mücadele ile tarihe geçmiş Martin Luther King Jr., LGBTQ aktivisti Harvey Milk, Rosa Parks gibi isimleri anlatan Alastair Moock ‘Böyle bir senenin ardından, sadece beyazlardan oluşan aday kategorisi oluşturmak için, cidden kör sağır olmak gerekir’ diyerek adaylıkran çekildiğini açıkladı.

Açıklamanın ardından, aynı kategoride aday gösterilmiş Dog on Fleas ve The Okee Dokee Brothers da adaylıktan çekildiklerini belirttiler. Böylece bu kategoride yarışan sadece iki aday kalmış oldu.

The Okee Dokee Brothers adına konuşan Joe Mailander “Bu sadece beyaz adamların çoçuklar için gitar çaldığı bir mevzu değil. Çoçukların her türlü farklı müzikle tanıştırılmaları gerekiyor’ sözleriyle itirazlarını dile getirdi.

Adaylar önce, Grammy ödüllerinin organizatörü The Recording Academy CEO’su Harvey Mason Jr. ile görüşmüşler ve kendisinden anlamlı aksyonlar alınacağı sözü almışlardı. Herhangi bir aksiyon gelmemesinin ardından, adaylıktan çekilme kararı aldılar.

All the Ladies’ isimli dokuzuncu çoçuk folk albümüyle adaylığa hak kazanan ve kategoride kalan iki adaydan biri olan Joanie Leeds ise adaylıktan ayrılmıyor olmasını, yarıştığı albümün kadınları güçlendirmekle ilgili olmasıyla açıkladı.

Diğer yandan bu yıl ilk defa ‘En İyi Rock Performansı‘ dalındaki tüm adaylar kadınlardan oluşuyor (konu ile ilgili haberimize linkten ulaşabilirsiniz)

Özetle ayrımcılığın toplumdan sökülüp atılması için çabalar devam etmekle birlikte, hala daha bu konuda yapılması gereken çok fazla şey olduğunu bu küçük haberde bile görebiliyoruz. Biz de dezavantajlı grupların desteklenmesi ve ayrımcılığın her türüne bir an önce son verilmesi adına, bu tip haberleri gündeminize taşımaya özen gösteriyoruz.

The photo is under copyright © Getty Images

PAYLAŞ