YAKINDA YAYINLANACAK MÜZİK BELGESELLERİ

Billie Eilish’in inanılmaz hızlı yükselişinin hikayesini anlatan ‘The World’s A Little Blurry’ ay sonunda Apple TV premier’ine hazırlanırken, yakın gelecekte yayınlanması planlanan müzik belgesellerine göz attık.

Tina Turner’ın hayatını konu alan ‘Tina’ belgeselinin Nisan ayında yayınlanacağı duyuruldu. Oscar ödüllü yönetmenler Dan Lindsay ve T.J Martin tarafından çekilen belgesel sanatçının “R&B kraliçesi” olarak başlayan kariyerinin 80’lerde büyük arena turnelerine uzanan hikayesini ve bu süreçteki özel hayatına ışık tutacak. Filmden ilk kare geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

21 Mart’ta yayınlacak ‘Long Live Rock … Celebrate the Chaos’ belgeseli yakın geçmişteki rock’n roll hayatını ve rock fan’larını konu alacak. Metallica’dan Lars Ulrich, Rage Against The Machine’den Tom Morello, Slipknot’tan Corey Taylor, Guns N’ Roses’dan Duff McKagan gibi isimlerin röportajlarının yer alacağı belgeselin fragmanını altta izleyebilirsiniz;

Prodigy ise “”Essex’li delikanlıların 80’li yılların İngiliz rave ortamında başlayan” hikayesini, 2019 yılında kaybettikleri grup arkadaşları Keith Flint anısına çekecekleri bir belgesel ile anlatmayı planlıyorlar. Belgeselin yönetmenliğini yapacak Paul Dugdale, daha önce Adele, The Rolling Stones, Coldplay, Ed Sheehan, The Prodigy ve Paul McCartney gibi isimlerin belgesellerini ve konser filmlerini çekmişti.

Geçtiğimiz hafta ‘The New York Times Presents’ belgesel serisinin altıncı bölümü olarak yayınlanan ‘Framing Britney Spears’ belgeseli, sanatçının sorunlu müzik kariyerine, babasının fikri haklarının kontrolünü eline almasını sağlayan hukuk mücadelesine ve bunu takip eden #FreeBritney hareketini konu almıştı. Belgeselin yayınlanmasını takiben New York Post, Britney Spears’ın hikayenin kendi tarafını anlatmak üzere ünlü bir kadın film yapımcısı ile anlaştığını iddia etti. Bugün ise Bloomberg haberine göre Netflix, kendi Britney Spears belgeseli için yönetmen Erin Lee Carr ile anlaştı.

‘Framing Britney Spears’ belgeselinin trailer’ını altta izleyebilirsiniz;

The Weeknd’nin geçtiğimiz hafta Super Bowl devre arasında gerçekleştirdiği show’un prodüksiyonunu ve perde arkasını anlatacak belgesel “The Show’ Amerikan televizyon kanalı Showtime tarafından çekilecek. Nadia Hallgren tarafından çekilecek belgeselin yılın ikinci yarısında yayınlanacağı ve 90 dakika olacağı belirtildi.

Charli XCX karantina sırasında, tamamını evde tek başına hazırladığı son albümü ‘How I’m Feeling Now‘ ın üretim sürecini, karantina sırasında üretmeyi, tek başına kalmayı, ancak insanlarla bağını koparmamayı anlattığı ‘Alone Together’ belgeselinin ilk gösterimini 18 Mart’ta, 2021 edisyonu düzenlenecek SXSW Müzik Konferansının, film festivalinde yapacağını duyurdu.

PAYLAŞ